Cover Het Huis van de Roos

Daar is ie dan eindelijk: de cover van mijn tweede boek en tweede deel van mijn Terra 7 trilogie Het Huis van de Roos.

Op de voorkant staat Conrad, het belangrijkste personage in dit deel. Hem volg je op zijn reis naar het noorden. Conrad is vriendelijk, met een positieve inslag, maar ook iemand die vecht voor zijn idealen. André Kaffe geeft hem mooi gestalte.

Op de achterkant zie je de twee manen van de planeet: Candara en Dagomar. In het eerste deel waren ze van belang voor Dion en zijn manenproef, in dit deel door een profetie die Conrad krijgt van een Groene die hij ontmoet bij het Noordelijk Verzet. Zoals altijd met profetieën is ook deze voor meerdere uitleg vatbaar. Conrad probeert er niet te veel bij stil te staan, maar het gaat toch in zijn hoofd zitten.

Coverontwerp is van Joost Zwaan en het is weer mooi geworden. Al ging het vaak heen en weer. Ik ben zelf iemand met een behoorlijk duidelijk beeld in mijn hoofd van hoe ik het wil hebben. Daarnaast heeft Rianne met mij lang aan de achterflaptekst gesleuteld. Mede dankzij de inbreng van anderen, ben ik daar inmiddels tevreden over. Want het blijft lastig, zo’n tekst. Je wil de lezer nieuwsgierig maken, maar ook niet teveel weggeven en tegelijk moet het wel goed weergeven wat belangrijk is in je boek. Een achterflaptekst kan een lezer ook sturen in hoe hij of zij je boek leest.

Een hele bevalling dus, zo’n cover maar hij is er en ik hoor graag van jullie wat je er van vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.