Wie ben ik?

Esther Wagenaar
Esther Wagenaar (Foto: Marc Dorleijn)

Ik ben geboren op 19 juni 1970 in Den Helder. Een paar jaar later verhuisde mijn ouders naar Wieringerwerf en daar ben ik opgegroeid. Schrijven, tekenen, fotograferen en muziek maken; het was de normaalste zaak van de wereld in ons gezin. Verhalen vertellen ook. Ik en mijn zusje Lilian hadden altijd wel ideeën en manieren om die kwijt te kunnen. Zo schreven we op de middelbare school een musical voor onze theaterclub.

In 1992 ben ik een boek gaan schrijven, omdat ik op dat moment niets anders kon. Ik had zo veel pijn dat het mij gehandicapt maakte. In plaats van te studeren, zat ik op mijn 21ste thuis. Ik moest mijn fantasie kwijt en schreef daarom in 9 maanden tijd de 3 delen over Terra 7.  De hoofdpersonages werden mijn vrienden en ze maakte mijn situatie dragelijk.

Toen ik beter werd, was er weinig ruimte voor schrijven. Ik had het gevoel dat ik een deel van mijn leven moest inhalen, dus ging mijn energie uit naar muziek, studeren en werken. Heel af en toe haalde ik mijn boek weer tevoorschijn en liet ik het ook anderen lezen. Zij gaven hun commentaar en ik maakte daar dankbaar gebruik van.

In 2017 is het 11 jaar geleden dat ik voor het laatst naar mijn boek had omgekeken. Ik woonde inmiddels in Hoorn met mijn man, zijn 3 kinderen, een kat en een hond. Ik las veel en hoe meer ik las, hoe meer ik nieuwsgierig werd naar wat ik zelf geschreven had. Ik besloot dat het tijd werd dat ook de buitenwereld kennis ging maken met de wereld op de planeet Terra 7.

Met resultaat: in februari 2018 kwam deel 1 van Terra 7 uit: Het groene kristal. Het is onder andere te bestellen bij de uitgeverij Celtica Publishing. Ook te verkrijgen als e-book.

In november 2019 is het tweede deel verschenen: Het Huis van de Roos. Het derde deel Het antiparadijs verschijnt in augustus 2022.

Ik ben ook verhalen blijven schrijven en je kunt er verschillende lezen op deze website. In 2020 zijn er twee gepubliceerd: Onvoltooid in de bundel Dansende olifanten op het ijs en Niemandsland in de bundel Voorbij de storm.

Het verhaal Onvoltooid is ook uitgekozen en verschenen in de bundel Edge.Zero 2020.

Meer over mij weten? Lees dan dit interview over Het groene kristal in Celtica’s Magazine van februari 2018.

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.