Wie ben ik?

Esther Wagenaar
Esther Wagenaar (Foto: Marc Dorleijn)

Ik ben geboren op 19 juni 1970 in Den Helder. Een paar jaar later verhuisde mijn ouders naar Wieringerwerf en daar ben ik opgegroeid. Schrijven, tekenen, fotograferen en muziek maken; het was de normaalste zaak van de wereld in ons gezin. Verhalen vertellen ook. Ik en mijn zusje Lilian hadden altijd wel ideeën en manieren om die kwijt te kunnen. Zo schreven we op de middelbare school een musical voor onze theaterclub.

In 1992 ben ik een boek gaan schrijven, omdat ik op dat moment niets anders kon. Ik had zo veel pijn dat het mij gehandicapt maakte. In plaats van te studeren, zat ik op mijn 21ste thuis. Ik moest mijn fantasie kwijt en schreef daarom in 9 maanden tijd de 3 delen over Terra 7.  De hoofdpersonages werden mijn vrienden en ze maakte mijn situatie dragelijk.

Toen ik beter werd, was er weinig ruimte voor schrijven. Ik had het gevoel dat ik een deel van mijn leven moest inhalen, dus ging mijn energie uit naar muziek, studeren en werken. Heel af en toe haalde ik mijn boek weer tevoorschijn en liet ik het ook anderen lezen. Zij gaven hun commentaar en ik maakte daar dankbaar gebruik van.

In 2017 is het 11 jaar geleden dat ik voor het laatst naar mijn boek had omgekeken. Ik woonde inmiddels in Hoorn met mijn man, zijn 3 kinderen, een kat en een hond. Ik las veel en hoe meer ik las, hoe meer ik nieuwsgierig werd naar wat ik zelf geschreven had. Ik besloot dat het tijd werd dat ook de buitenwereld kennis ging maken met de wereld op de planeet Terra 7.

Met resultaat: in februari 2018 kwam deel 1 van Terra 7 uit: Het groene kristal. Het is onder andere te bestellen bij de uitgeverij Celtica Publishing. Ook te verkrijgen als e-book.

In november 2019 is het tweede deel verschenen: Het Huis van de Roos. Het derde deel Het antiparadijs heeft door persoonlijke omstandigheden vertraging op gelopen en verschijnt in ergens in 2024.

Ik ben ook verhalen blijven schrijven en je kunt er verschillende lezen op deze website. In 2020 zijn er twee gepubliceerd: Onvoltooid in de bundel Dansende olifanten op het ijs en Niemandsland in de bundel Voorbij de storm.

Het verhaal Onvoltooid is ook uitgekozen en verschenen in de bundel Edge.Zero 2020.

Meer over mij weten? Lees dan dit interview over Het groene kristal in Celtica’s Magazine van februari 2018.

8 reacties

 • Jaap van der Hout

  Hoi sciencefiction schrijfster even je site bekeken en waar je verhalen over gaan. Boeiend ik kijk er naar uit. Groeten Jaap

 • Paul klöters

  Leuk gesprek. Nieuwsgierig naar je boek; ik zal het gaan lezen.

 • Hallo Esther,

  Ik ben halverwege je eerste boek, dat ik met veel plezier lees. Ga vooral door met het bewerken van het vervolg. Uit ervaring weet ik dat (her-)schrijven veel doorzettingsvermogen kost. Je hebt in ieder geval het benodigde talent. Veel succes verder.

  Met hartelijke groet,

 • Esther, wat een mooie website is dit. Uitnodigen en nieuwsgierig makend. Succes met alles. En vergeet niet te genieten van het nieuws, waar je het onlangs over had.

 • Prachtige site Esther, dat viel mij als website bouwer onmiddellijk op.
  Daarnaast, zo kwam ik bij jou terecht, ben ik auteur van thrillers en scifi.
  Ik zou het een eer vinden als je mij zou opnemen in jouw bestand.
  https://www.aadvlag.nl

  • Esther Wagenaar

   Bedankt voor je compliment Aad.

   Ik neem geen auteurs meer op in mijn lijst. Het is erg veel werk om het bij te houden en er komt een alternatief aan. Zodra die er is zal ik via mijn site daar meer over vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.