Recensies Terra 7 boek 1 Het groene kristal

Lezersrecensie Hebban, geschreven door Wendy Koedoot :

Het verhaal leest vlot. De auteur heeft Terra 7 erg levendig beschreven, je kan de sfeer en omgeving goed voor je zien. Het is alsof je er zelf bent.
Het speelt zich af in de toekomst, waar men blijkbaar nog niks heeft geleerd uit het verleden…
Er zit veel actie en avontuur, spanning, humor en zelf romantiek in het boek. Je wil weten of het ze gaat lukken . Het eind is open omdat er nog twee delen komen. Ik kan niet wachten om die te lezen.
Sterren: 5

Ik hou van horror, fantasy en spanning, geschreven door Tazzy Jeninga:

Het is heerlijk vlot geschreven. Een dik boek, maar daar merk je weinig van, omdat je in het verhaal gezogen wordt.
Achterin staat nog een stamboom en wat je kunt verwachten in de volgende delen. Het einde is vrij open, dus het belooft nog veel meer. En daar heb ik nu al zin in.
Het zit vol met spannende momenten en het voelt aan als een ontdekkingsreis, op een andere planeet. De fantasy maakt het een sterk geheel.
Sterren: 5

Booktastic, geschreven door Vanne Vannede:

Dit is een aanrader voor een brede doelgroep. Een Scifi die niet té technisch is maar waar technologie wel degelijk een belangrijke rol in speelt. Een Fantasy waarin de lezer een nieuwe rijke omgeving ontdekt inclusief diens volkeren. Een prettige schrijfstijl met humor en romantiek die beide niet de hoofdtoon van het verhaal overnemen maar er wel voor zorgen dat het lezen een plezante reis blijft van begin tot eind. Dit smaakt naar meer. Op naar deel 2!
Sterren: 5

Nakita’s library, geschreven door Nakita Veldman:

Esther brengt verschillende werelden letterlijk samen. Ze laat je anders naar de wereld kijken en laat zien hoe het andersom kan.
Absoluut vijf sterren, al had ik in het begin wat traagheid doordat sci-fi mij niet zo ligt, maar als ik er in kom dan leest het als een trein!
Sterren: 5

Boekenvirus, geschreven door An:

Het groene kristal is een magische combinatie van scifi en fantasy. Je wilt als lezer steeds meer ontdekken en hier krijg je geen genoeg van. Een wonderbaarlijk verhaal in een wonderbaarlijke wereld! Een absolute aanrader om te lezen!
Sterren: 4,5

Divabooks, geschreven door Liz van der Stelt:

Een heerlijke mengeling van fantasy en science fiction waarbij alle verschillen tussen de groeperingen centraal staat. De personages zijn complex en goed uitgewerkt waarbij je met pijn in je hart afscheid neemt aan het einde van het boek.
Sterren: 4

The Bookbabe, geschreven door Cisz Strasters:

Stom eigenlijk hoe je een boek compleet verkeerd kan inschatten, op enkel een cover en flaptekst. Kolonie, wetenschappers, planeet, volken, allemaal woorden die mij niet direct aantrekken, maar mij echt een geweldig verhaal hebben bezorgd! Ik ben echt heel erg benieuwd waar de toekomst van Terra 7 me zal gaan brengen, en kijk enorm uit naar het vervolg!
Sterren: 4

In de boekenkast, geschreven door Fany van Hemelen:

Wat vond ik het fijn om de sterke vrouwen Zania en Virginia te leren kennen. Ook de gevoelige en bijzondere karakters van Dion en Kyril waren een meerwaarde en gaven het verhaal een extra dimensie.
Het groene kristal is een mooi en enthousiast begin van een nieuwe trilogie. Ik kan niet wachten om te weten te komen welke moeilijke beslissingen de hoofdrolspelers nog moeten nemen.
Het groene kristal is een aanrader voor iedereen omdat het naast sci-fi en fantasy een bijzondere mix is van emotie, romantiek en humor!
Sterren: 4

The book dragon’s nook, geschreven door Bren de Wit:

Het Groene Kristal is een heerlijk boek, het leest lekker vlot weg en is beeldend geschreven. Esther Wagenaar weet de planeet en de karakters zo goed te beschrijven dat je alles al snel voor je ziet en een band met ze krijgt. Hierdoor waan je je als lezer al snel op Terra 7.
Een echte aanrader en must read voor de Sci-Fi en Fantasy liefhebbers!
Sterren: 4

JeffreyDebris.Com, geschreven door Jeffrey Debris:

Met Het Groene Kristal heeft Esther Wagenaar een debuut neergezet waar ze trots op mag zijn. Haar wereld is er eentje die mij als lezer nieuwsgierig heeft gemaakt. Ik wil meer weten over Terra 7. Ook hoe bepaalde dingen zo geworden zijn, voor zover daar nog niet over uitgeweid is. De schrijfstijl is prettig, to-the-point en leest lekker weg. Ik kan iedereen die van fantasy houdt dit boek dan ook van harte aanbevelen en ik kijk uit naar het vervolg dat dit jaar (2019) moet verschijnen!
Sterren: 4

Lezersrecencie Hebban, geschreven door Patty van Delft:

Terra 7 spreekt tot de verbeelding, de vreemde wezens en planten en de verschillen tussen de diverse volkeren komen in dit eerste boek mooi tot leven. Bepaalde gebeurtenissen beloven een interessante verhaallijn en roepen een aantal vragen op waardoor ik nu al uitkijk naar de twee volgende delen van deze trilogie.
Het Groene Kristal is een boeiend verhaal met een goed evenwicht tussen Sci-Fi en Fantasy en zal lezers van beide genres kunnen bekoren!
Sterren: 4

Boeken- en leesclub De Perfecte Buren, geschreven door Jeanine Feunekes-Both:

Wat mij aangenaam verraste was het feit dat het boek niet zozeer alleen gaat om het ontdekken van een verloren gewaande kolonie, maar dat het ook dieper ingaat op het leven van de diverse volken zelf op de planeet. “Het groene kristal” is niet alleen maar een sciencefiction boek, het is ook een fantasy-verhaal, vol magie en paranormale krachten zoals telepathie. Esther Wagenaar weet deze twee genres op een originele wijze met elkaar te verweven en je als lezer te boeien.
Sterren: 4

Goodreads, geschreven door Johan Klein Haneveld:

Verschenen in editie 46 van Fantastische Vertellingen:
Met Esther Wagenaar is Nederland een interessante en enthousiaste SF-schrijver rijker. Het groene kristal zal het genre misschien niet ingrijpend veranderen, daarvoor lijkt het te veel op eerdere boeken en verhalen en sluit het niet aan bij recente wetenschappelijke ontwikkelingen, maar het biedt wel een boeiende, opvallend gelaagde wereld om als lezer een paar uur in rond te dwalen, met enkele originele vondsten wat betreft de ontwikkeling van menselijke culturen.
Sterren: 4

Lookie books, geschreven door :

De verhaallijn vind ik super en uniek. Als je houdt van science-fiction, andere planeten in het universum, als je gelooft of wil geloven dat er leven is buiten het leven op aarde, dan zal je met dit boek zeker je gading vinden. Ik ben er dan ook wel van overtuigd dat heel wat jongeren deze publicatie graag zullen lezen. Ikzelf zal ook op zoek gaan naar de twee andere delen, want de opzet heeft me zeker kunnen bekoren. Maar de verhaallijn zelf was soms chaotisch.
Sterren: 3,5

BezetenBoeken, geschreven door Ilona de Koning:

Wat een ongelofelijk mooie cover, die ogen, ze kijken je ergens aan, maar tegelijkertijd kijken ze dwars door je heen. Dit bijzondere verhaal laat je zien hoe een gecreëerd ideaalbeeld, in werkelijkheid zo anders kan zijn. Niet alleen merk je dat er grote verschillen in de stammen zijn, maar ook de haat die van generatie op generatie wordt doorgegeven, voel je. Doordat er een verboden band ontstaat met twee personen uit verschillende stammen, is het mooi om te zien hoe zij samenwerken en zelfs bereid zijn hun beide stammen alsnog te willen redden. Het is echt zo´n schitterend mooi en spannend verhaal, waar soms de tranen in je ogen staan en je de woede van de hoofdpersonen voelt. Maar daarnaast is er ook heel veel liefde en passie en ontstaan er bijzondere vriendschappen. Dit is echt voor iedereen een aanrader, zeker met nog 2 delen in het verschiet.

King’s Things, Stephen King fanclub mei 2018 geschreven door Chrissy:

Wat vooral opvalt is de enthousiaste vertelwijze van de schrijfster. Het leest lekker vlot door, geen moeilijke woorden of zinnen en een mooi tempo.

Zoals gezegd is het een mengeling tussen Sci-Fi en fantasy, maar het is ook zeker een spannend verhaal. De nodige vijanden moeten verslagen worden voor het doel bereikt kan worden, en daar zitten soms mooie (en psychologische) gevechten tussen.
Waardering: 7,5

Lekker Lezen, geschreven door Jeroen L:

“Terra 7: Het Groene Kristal” leest lekker weg. Toch merk ik dat mijn aandacht aan het eind steeds vaker wegdrijft. Misschien omdat het “soap-gehalte” steeds meer toeneemt, of omdat de verhaallijn rondom de Laban (de Uitverkorene) iets te voorspelbaar is. Of misschien ligt het aan mijn stemming. In ieder geval laat het boek me wel achter met een “meh-gevoel”. Leuk leesvoer, maar of ik hier nu echt een hele trilogie van ga lezen? Ik weet het nog niet zo net…
Waardering: 7-

Schrijverspunt, geschreven door Marco Van Driel:

De personages staan voor morele dilemma’s die mooi worden uitgewerkt. Het verhaal zit goed in elkaar, maar weet weinig hoogtepunten te bereiken qua spanning. De kracht zit in de wisselwerking tussen de personages en hun emoties daarin. Het onvermijdelijke open einde prikkelt voldoende om de volgende delen te willen lezen en daarmee is het een prettige toevoeging aan het fantasy genre.
Sterren: 3

Hebban, geschreven door Kim Schreurs

Al met al is het verhaal interessant, maar is de opbouw en stijl een beetje chaotisch en voelt het nog iets te veel als het boek van een beginnend auteur dat nog wat redactierondes had kunnen gebruiken.
Sterren: 2,5

Hebban, geschreven door Merel

Al met al is het idee achter Het groene kristal erg interessant, maar het rommelige verhaal en de inconsistente personages zorgen ervoor dat de lezer niet echt meegetrokken wordt in deze wereld. Jammer, want het is een verhaal met veel potentie.
Sterren: 2

Hebban, geschreven door Christien Boomsma:

Dit is een enthousiast boek en overduidelijk met liefde geschreven. Maar het is nog niet volwassen genoeg om te overtuigen.
Sterren: 2