blogtour en Recensies Het Huis van de Roos

Terra 7 deel 2 Het Huis van de Roos is uit en dat werd gevierd met een blogtour. Twaalf recensenten gaven hun mening en zijn erg enthousiast. Maar liefst 10x vijf sterren!
Onderop staan ook de recensies van anderen.

Op 2 december de eerste recensie op de website van fantasywereld: “De scènes waarin Conrad undercover gaat tussen de Afranen, de heldhaftigheid van Bridget maar ook de LHBTI+ elementen die hierbij boven komen, de plot met Redbod en Belia, en de Romeo & Julia-achtige aspecten die op de achtergrond van het derde deel van het boek plaatsvinden, het werkt allemaal. ”
★ ★ ★ ★ ☆

Op 10 december de tweede recensie van The Book Dragons Nook: Wat vind ik dit een waanzinnig goed boek! Echt wauw, binnen no time zat ik weer helemaal in het verhaal en leefde ik volledig mee met de personages.”
“Ik kan dit boek dan ook zeer zeker aanraden voor scifi fans, maar ook voor de fantasy liefhebbers. Deze twee genres zijn zo goed met elkaar verweven in deze serie dat het gewoon echt genieten is. ”

★ ★ ★ ★ ★

Op 16 december de derde recensie van Bookstamel: Het huis van de roos heeft een mooie balans tussen spanning en het verhaal vertellen. Sommige stukken zit je op het puntje van je stoel en andere stukken leer je veel meer over de achtergrond en waarom er dingen gebeuren op Terra 7.”
Cijfer: 9

Op 23 december de vierde recensie van An Boekenvirus: Een sterk tweede deel met een heel andere invalshoek die je onbewust laat nadenken over je eigen acties. Het pakt je en sleurt je mee tot de laatste bladzijde.”
★ ★ ★ ★ ★

Op 2 januari de vijfde recensie van Foxiesreadingplace (Véronique Pauwels): ” Als je als lezer, een toeschouwer wordt in een boek, heb je het voor mij gemaakt. Je zweeft als het ware door het verhaal.”
Je zou “Het huis van de roos” waarschijnlijk wel alleenstaand kunnen lezen. Mede omdat bepaalde situaties wel verwijzen naar deel 1 , maar voldoende onderlegd zijn om het te begrijpen.”
★ ★ ★ ★ ★

Op 6 januari de zesde recensie van Wendy’s reviews: ” Deze verhaallijn zit vol spanning, actie, romantiek en heeft interessante plotwendingen/onthullingen die je niet ziet aankomen. Erg goed gevonden. Aan het eind ben je compleet verrast door wat er gebeurd is … dit smaakt naar meer. Ik kan niet wachten tot het volgende deel uit is … Hoe gaat dit aflopen?”
★ ★ ★ ★ ★

Op 8 januari de zevende recensie van In de boekenkast: ” Het Huis van de Roos is een emotioneel boek met heerlijke personages, actie, een tikkeltje magie en de bijzondere waarde van vriendschap en liefde als de belangrijkste elementen.”
“Door haar reeks geeft ze de boodschap mee dat discriminatie absurd is en dat we allemaal, ongeacht hoe we eruitzien, dezelfde universele waarden nastreven. Eigenlijk wil elk ras op Terra 7, net zoals wij in het echte leven, liefde, geborgenheid, vriendschap en veiligheid. “

★ ★ ★ ★ ★

Op 13 januari de achtste recensie van de Perfecte Buren: “De manier waarop Bridget, Duncan en Conrad elkaar leren vertrouwen is zeer goed en geloofwaardig beschreven. Esther Wagenaar laat goed zien hoe kortzichtig mensen kunnen worden door zowel vooroordelen als onwetendheid over de gebruiken en manier van leven van anderen, vooral als het vijanden zijn.”
“Het Huis van de Roos is een absolute aanrader en zit nog beter in elkaar dan het eerste deel van de Terra 7 serie, alle details kloppen in dit verhaal. Je merkt dat Esther Wagenaar als schrijfster groeit.”

★ ★ ★ ★ ★

Op 19 januari de negende recensie van Nakita’s libary: ” Wat een top boek! Het boek sleept je mee het diepen in, opzoek naar avontuur. Je komt oude bekende tegen, maar ook liefde voor de mensheid die eigenlijk al jaren verdwenen was. Een waardig vervolg!”
★ ★ ★ ★ ★

Op 23 januari de tiende recensie van Ik hou van horror, fantasy en spannende boeken: ” Heerlijk boek om bij na te denken, weg te dromen en om in te verdwalen.”
“Het is echt een boek dat je beleeft, tijdens het lezen. Een aanrader!”

★ ★ ★ ★ ★

Op 27 januari de elfde recensie van Divabooks: ” De zwaktes, waar soms een glimp van te zien is, geven de personages mooie diepgang waardoor je het gevoel krijgt dat het ook vrienden van jou zijn.”
★ ★ ★ ★ ★

Op 10 februari de twaalfde en laatste recensie van The Bookbabe: ” Waar ik mij het meest over verwonder is hoe goed er over de samenleving is nagedacht, hoe het aardse en de kolonie ten opzichte van elkaar zijn ontwikkeld, en hoe geweldig accuraat dit wordt vastgehouden. Als lezer snap je gewoon hoe het is, zonder daar je twijfels bij te trekken. Enkel pure verwondering. Ik zou best wat meer Conrads op deze aarde willen hebben.”
★ ★ ★ ★ ★

Naast de blogtour zijn er ook andere recensies, zoals van collega-schrijver Anna López Dekker. Zij schrijft op Goodreads: “Dat de spanning mij op het eind een beetje te veel werd geeft aan hoe realistisch dit boek is neergezet. “ ★ ★ ★ ★ ☆

Ook Ilona de Koning van BezetenBoeken is enthousiast: “Het is echt zo’n bijzonder mooi verhaal, wat je doet nadenken over de toekomst. Zou die er later echt zo uitzien? “ ★ ★ ★ ★ ★

Collega-schrijver en SF kenner Johan Klein Haneveld schrijft op Hebban: Ik voelde de bevlogenheid van de auteur in dit boek, alsof dit een verhaal was dat ze móest schrijven. Dit is niet geschreven uit een bevlieging of uit verveling, maar omdat de auteur niet kon rusten tot het op papier stond.”
Cijfer: 8,5

Stef Knops van Maxi Mini Bieb Aurora schrijft op Hebban: “Dit keer heb je niet meer het gevoel dat je naast iedereen mee loopt tijdens hun avontuur, maar je voelt je onderdeel van deze rare bijzondere groep die steeds hechter wordt door keuzes die ze gaandeweg maken en de strijd die ze voeren.”
Cijfer: 7,5

Rebecca schrijft op Hebban: “Ik heb weer genoten van het verhaal en kan niet wachten op het afsluitende deel.” ★ ★ ★ ★ ☆

Een heel mooi compliment van collega-schrijver Patty van Delft op Hebban: “Terra 7 is een sciencefictionserie waarvan je kunt geloven dat dit werkelijk in de toekomst zou kunnen afspelen. De auteur heeft actuele zaken zoals discriminatie op een mooie en realistische manier in het verhaal weten te weven, zonder hierbij belerend over te komen. Heftige zaken worden niet geschuwd en het einde zorgt ervoor dat je eigenlijk maar één ding wilt: verder lezen!” ★ ★ ★ ★ ★

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.