Edge.Zero 2020

EDGE.ZERO is een bundel met de beste Nederlandse genreverhalen uit 2020. Nederlands is in dit geval Nederlandstalig. Eigenlijk gaat het om de beste Nederlandse en Belgische SF, Fantasy en Horror verhalen die in het jaar 2020 gepubliceerd zijn. Ik ben er ongelofelijk trots op dat mijn verhaal Onvoltooid van de 165 inzendingen tussen de laatste 24 zit (score 8,5).

De bundel van EDGE.ZERO is gratis te lezen als e-boek (epub, kindle of pdf) via Smashwords of verkrijgbaar als paperback. Wil je direct mijn verhaal Onvoltooid dan kan dat via de site. Hier staan ook alle andere verhalen op, inclusief die van voorgaande edities.

Muziek is een belangrijke inspiratiebron voor mij en speelt vaak een rol in mijn verhalen, zo ook in Onvoltooid. Franz Schuberts Symfonie in b-klein, D 759 (bijnaam Die Unvollendete) spreekt ook nog eens tot de verbeelding omdat het nooit is voltooid. Zo ontstond al luisterend het verhaal over een dolende geest op een metrostation. Tip: luister tijdens het lezen naar het Allegro moderato van Schuberts symfonie en laat je meevoeren door de muziek.

Het verhaal is eerder gepubliceerd in de bundel Dansende Olifanten op het ijs (Godijn Publishing 2020).

Naast een juryronde is er ook een publieksronde! Zoals elk jaar wordt het lezend EdgeZero publiek in staat gesteld een stem uit te brengen op de – in haar ogen – beste verhalen in deze bundel. Dat is ook de reden dat de verhalen niet alleen in paperback formaat, maar ook online en als gratis e-boek beschikbaar worden gesteld.
Ook jij kunt je top 3 verhalen – vergezeld van een korte motivatie per verhaal – aan de organisatie kenbaar maken middels een email naar: slush@edge-zero.com. Bedenk daarbij wel dat we zoals in voorgaande jaren quotes van stemmers op de site kunnen plaatsen. Doe dit wel voor 14 december 2021, zodat we nog in 2021 de EdgeZero Award trofee voor 2020 kunnen uitreiken aan de winnaar.

EDGE.ZERO is de eerste betalende online-publicatie voor genreverhalen in het Nederlandstalige gebied. Dit kan niet zonder donaties.

Meer over EDGE.ZERO vindt je op hun website.