Persbericht: Missie naar Terra 7 gaat door

Arnhem, 19 november 2671

Missie naar Terra 7 gaat door

Na lang beraad is het congres van de Verenigde Aarde akkoord gegaan. Er komt een verkenningsmissie naar Terra 7, de legendarische paradijsplaneet.

Er is lang over gedebatteerd. Eerdere missies naar andere terra’s waren weinig succesvol. De meeste van de aardse koloniën hebben geen behoefte aan contact met de oude aarde. Of dat met Terra 7 anders zal gaan, moet nog blijken. Het grote verschil is wel dat er sinds het vertrek van de kolonisten 479 jaar geleden geen contact is geweest tussen Terra 7 en de aarde. Door vernietiging van een groot deel van het ruimtevaartarchief is het zelfs niet bekend waar Terra 7 precies ligt.

Terra 7 is de laatste planeet die door de aarde is gekoloniseerd. Om arme landen en alternatieve groeperingen op aarde ook een kans te geven te overleven, besloot de Verenigde Naties (voorloper van de Verenigde Aarde) in het jaar 2192 een expeditie te sturen en te financieren. Deze bestond uit een mengeling van aardse rassen met verschillende geloofsovertuigingen en ideeën. Ze zouden samen een nieuwe samenleving vormen, zonder geweld, verdeeldheid, milieu­vervuiling en geavanceerde technologie. De planeet die zij toegewezen kregen, voorlopig Terra 7 genoemd, zou een nieuw paradijs worden.

Of dit experiment is gelukt weet niemand. Er wordt zelfs openlijk getwijfeld of de missie ooit heeft plaats gevonden. Voor de ARP was dit een reden om tegen het plan te stemmen. ‘Het lijkt ons onzinnig om dure middelen in te zetten voor een verkenningsmissie waarvan niet eens zeker is of de hele planeet wel bestaat. Die middelen kunnen beter ingezet worden voor het bewoonbaar maken van nieuwe leefgebieden op onze eigen aarde’, aldus ARP voorman Alfred Weismann. Deze mening past volledig binnen het ‘Eigen aarde eerst’ credo van de ARP, toch waren ze niet de enige congresleden die tegen de missie stemden. De uiteindelijke stemming kwam uit op 389 voor, 201 tegen en 10 onthoudingen.

Doorslaggevend argument was ongetwijfeld het pleidooi van minister Bergman van Intergalactische zaken. ‘Nu het ons, na al die eeuwen van ontbering, gelukt is om vreedzaam te kunnen leven op aarde is het goed om terug te kijken op onze geschiedenis. De tijd van de kolonisaties is daar een onderdeel van. Voor velen wordt die gezien als een zwarte bladzijde uit de historie van de mensheid en als je ziet wat er van de kolonies geworden is, dan is dat goed te begrijpen. Er is echter één kolonie waarvan we niet weten hoe het haar vergaan is en dat is die op Terra 7. Mogelijk is het experiment van de Verenigde Naties gelukt en treffen we een vreedzame samenleving aan. Ook als dat niet het geval blijkt te zijn, is het goed om te weten wat er gebeurd is. Deze mensen zijn onze afstammelingen. We zijn het aan hen verplicht om weer contact met hen te maken.’

In de komende maanden vindt er een selectie plaats van 4 wetenschappers die de verkenningsmissie gaan uitvoeren. Ze zullen gebruik maken van een XT-15 type middenklasse ruimtevaartuig dat gebruik maakt van de nieuwste ruimtevouw techniek. De verwachting is dat de missie ongeveer een jaar gaat duren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.