Onvoltooid in bundel EdgeZero 2020

Cello in het duister

Er is opnieuw een verhaal van mij in een bundel gepubliceerd. Het gaat dit keer om de bundel van EdgeZero met de beste Nederlandstalige genreverhalen uit 2020. Het leuke is, iedereen kan de verhalen gratis lezen!

Edge Zero is een initiatief van Peter Kaptein en Mike Jansen om de beste, meest spraakmakende en interessante verhalen van een bepaald jaar van Nederlandstalige schrijvers onder de aandacht van een zo groot mogelijk publiek te brengen. En dan niet zomaar verhalen, maar die van het fantastische genre (kort SF/Fantasy/Horror). Dit jaar werden er 165 verhalen ingestuurd (ik stuurde er twee in) waarvan mijn verhaal Onvoltooid bij de beste 24 eindigde en in de publicatie kwam met een score van 8,5. Geweldig, want ik sta tussen gerenommeerde schrijvers binnen het genre zoals Tais Teng, Mike Jansen, Paul Harland, Jaap Boekenstein, Django Mathijsen & Anaïd Haen, Johan Klein Haneveld en nog veel meer.

Naast een jury die de verhalen heeft gekozen is er ook een publieksronde! Zoals elk jaar wordt het lezend EdgeZero publiek in staat gesteld een stem uit te brengen op de – in haar ogen – beste verhalen in deze bundel. Dat is ook de reden dat de verhalen niet alleen in paperback formaat, maar ook online en als gratis e-boek beschikbaar worden gesteld.
Ook jij kunt je top 3 verhalen – vergezeld van een korte motivatie per verhaal – aan de organisatie kenbaar maken middels een email naar: slush@edge-zero.com. Bedenk daarbij wel dat we zoals in voorgaande jaren quotes van stemmers op de site kunnen plaatsen. Doe dit wel voor 14 december 2021, zodat we nog in 2021 de EdgeZero Award trofee voor 2020 kunnen uitreiken aan de winnaar. Ik hoor graag wat jullie van mijn verhaal vinden!

Muziek is een belangrijke inspiratiebron voor mij en speelt vaak een rol in mijn verhalen, zo ook in Onvoltooid. Franz Schuberts Symfonie in b-klein, D 759 (bijnaam Die Unvollendete) spreekt ook nog eens tot de verbeelding omdat het nooit is voltooid. Zo ontstond al luisterend het verhaal over een dolende geest op een metrostation. Tip: luister tijdens het lezen naar het Allegro moderato van Schuberts symfonie en laat je meevoeren door de muziek.

Het verhaal is eerder gepubliceerd in de bundel Dansende Olifanten op het ijs (Godijn Publishing 2020).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.