Focus

De zenuwen zijn inmiddels weg en mijn maag gekalmeerd. De boekpresentatie was geweldig. Veel mensen die ik verwacht had, konden niet door griep, verkeer of andere afspraken. Veel mensen die ik niet verwacht had, kwamen daar voor in de plaats. De eerste recensies zijn er en die zijn positief. De eerste reacties van mensen die het gelezen hebben of aan het lezen zijn ook. Een enorme opluchting! Zelfs mijn nieuwe werkkamer is zo goed als af.

Het resultaat is dat ik me op dit moment een beetje een leeggelopen ballon voel. Ik heb nog van alles liggen; boeken die ik wil lezen, verhalen die ik wil schrijven, mijn website die ik verder wil uitbreiden, spullen die nog opgeruimd moeten worden en natuurlijk boek 2 waar ik graag aan wil beginnen. Het kost me alleen heel veel moeite om me ergens op te focussen met als effect dat ik 4 boeken heb liggen waar ik in begonnen ben, 2 half afgeschreven verhalen, diverse in concept opgeslagen webpagina’s, een tafel die vol ligt met spullen i.p.v. lekker opgeruimd en een waslijst aan dingen die ik zou doen na de boekpresentatie.

Nou heb ik de diagnose ADD gekregen, dus zo wereldvreemd is deze situatie voor mij niet. Ik heb inmiddels wel geleerd dat hoewel ik mijn uiterste best doe orde in mijn leven te houden, chaos het vaak wint. Mijn omgeving is dan een reflectie van de chaos in mijn hoofd. Gelukkig hebben we geen kleine kinderen in huis en is mijn man een nog grotere rommelkont dan ik. Mijn omgeving ergert zich hooguit aan mijn warrige antwoorden en afwezig zijn (aarde aan Esther, hallo!).

Ik weet ook dat het weer overgaat. Er is veel spanning geweest en ik heb verschillende zaken afgesloten. Daarna volgt altijd een terugslag met vermoeidheid en chaos. Er zit voor mij niets anders op dan lijsten bijhouden met wat ik heb liggen om vervolgens te kiezen voor iets dat echt af moet. En om met heel veel moeite dat uit te voeren. Met een beetje mazzel komt de focus dan weer terug en wordt het misschien een hyperfocus. Is het zo af!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.